Awards / Certificaten

Awards / Certificaten


- BRC

 

BRC Global Standards is een toonaangevende veiligheids- en kwaliteitscertificering met certificering uitgegeven door middel van een wereldwijd netwerk van programma geaccrediteerde certificatie-instellingen. De normen garanderen de standaardisering van de kwaliteit, veiligheid en operationele criteria en verzekeren dat we onze wettelijke verplichtingen vervullen en bescherming bieden voor u als consument.

 

 

- ISO9001

 

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) is een internationale organisatie die normen vaststelt. De organisatie is een samenwerkingsverband van nationale standaardisatieorganisaties in 165 landen. ISO zorgt dat producten en diensten veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Voor het bedrijfsleven, zijn ze strategische instrumenten die de kosten verlagen door het minimaliseren van afval en fouten, en het verhogen van de productiviteit.

 

 

- Fairtrade

 

Met Fairtrade toont Cavalier zijn sociaal engagement naar de cacaoboeren, de consumenten en ook naar zijn medewerkers en investeert Cavalier in duurzaam ondernemen. Fairtrade duidt op een streven om cacaoboeren een eerlijke verloning  te geven voor een duurzame productie.

 

 

- Milieucharter 2015

 

Cavalier doet meer dan wettelijk verplicht is om de invloed op milieu en omgeving te beperken door onder meer het milieucharter te volgen. In dit charter ligt het accent op de bedrijfsactiviteiten en de impact hiervan op het milieu en onze planeet. Met dit ecologisch georiënteerd charter wil VOKA Cavalier aansporen om jaarlijks minstens 3 milieu gerelateerde acties te plannen en uit te voeren die verder gaan dan de wetgeving en dit alles binnen een systematisch charterkader.

 

 

- Windenergie

 

Onze volledige productie draait op stroom van 100% windenergie.

 

 

- ISM Innovation Award

 

Cavalier werd in 2012 door 80 journalisten wereldwijd verkozen tot het beste innovatieve product uit 112 andere producten. Op de International Sweets and Biscuits Fair beurs.

 

 

- Taste Award

 

"The World Stevia Organization" geeft in 2012 de pure Stevia tablet met bessen uitgeroepen tot beste Stevia product.

 

 

- Taste Award

 

"The World Stevia Organization" geeft in 2012 de pure Stevia smeltchocolade uitgeroepen tot beste Stevia product.

 

 

- Superior Taste

 

Het label is een erkenning van de meest bekwame jury ter wereld. Bestaande uit 120 smaak experts. De producten worden blind beoordeeld zonder met elkaar in competitie te gaan.

Voor ons product behaalden we een score tussen de 80% en 90% wat overeenkomt met een "opmerkelijke smaak".

 

 

- Mabra Award

 

 

 

 

- Halal

 

Halal Certificatie heeft als belangrijkste doel, om volgens de verwachtingen van de consumenten  van islamitische overtuiging, producten aan te bieden in overeenstemming met hun godsdienstige regels. Onze verantwoordelijkheid jegens de islamitische verbruikers is zeer belangrijk. Immers verzekeren wij hun, door onze zegel, dat het voedingsmiddel of het product dat zij aankopen, conform is aan godsdienst en cultuur. 

 

 

- Kosher

 

Kasjroet (Hebreeuws: כשרות betekent "geschiktheid") is het geheel van spijswetten dat in het jodendom bepaalt of voedsel wel of niet door joden gegeten mag worden. Voedsel dat aan deze spijswetten voldoet, beschouwt men als rein en wordt in het Nederlands traditioneel kosjer of koosjer genoemd.

 

 

- FSC

 

Een van de meest bekende keurmerken voor verantwoord bosbeheer is de Forest Stewardship Council. FSC is een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Zij werd in 1993 opgericht door boseigenaren, sociale bewegingen en milieuorganisaties.

 

 

- PEFC

 

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

 

 

- RSPO

 

Roundtabel on Sustainable Palm Oil. Dit is een label dat alle palmolie die we gebruiken volgens de normen en naleving in alle fases van de toelveringsketen worden gerespecteerd. Conformiteit met lokale en internationale wetten en voorschriften. Aantoonbare betrokkenheid met economische en financiële variabiliteit op langen termijn. Verantwoordelijk voor het milieu door bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en bioversiteit. Verantwoordelijk beheer door nieuwe aanplanting. Verantwoordelijk omgaan met het personeel en de gemeenschap die met de teelt of productie te maken krijgen.

 

 

- Theo Award

 

Trofee Hedendaags Eekloos ondernemen. Trofee om de ondernemingszin in de Herbakkerstad te stimuleren.