Cavalier

Cavalier

 

Het verhaal van Cavalier

Cavalier is een Belgisch familiebedrijf dat sinds zijn oprichting in 1996 uitsluitend chocoladeproducten zonder toegevoegde suikers ontwikkelt, produceert en verdeelt.

Cavalier richt zich tot chocoladeliefhebbers die suikers willen of moeten vermijden om nog gezonder te genieten van chocolade, om hun slanke lijn te behouden of uit medische noodzaak, maar zonder toegevingen te doen op gebied van smaak.

Met Stevia gaat Cavalier zelfs nog een stapje verder. Dankzij dit plantaardig, lekker en vooral gezond zoetmiddel past chocolade nu nóg beter in een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

 

Visie en missie

Cavalier heeft in zijn meer dan tienjarig bestaan een unieke knowhow opgebouwd in de bereiding van chocoladeproducten zonder toegevoegde suikers. Zo profileert onze onderneming zich vandaag als een toonbeeld van kwaliteit en smaak, met veel oog voor de gezondheid.

Deze positie hebben we enkel kunnen waarmaken door onze langetermijnvisie na te streven. Cavalier wil immers niet enkel producten op de markt brengen met de beste kwaliteit, ook de consument moet plezier kunnen beleven aan de producten en gerust zijn omtrent zijn gezondheid.

Een andere belangrijke bouwsteen van het succes is de stevige vertrouwensrelatie die we opbouwen met zowel binnen- als buitenlandse partners en klanten. Ook het vertrouwen van de consument dat Cavalier sinds jaren geniet draagt bij tot het succes.

Door een grondige selectie van de gebruikte grondstoffen en door het eindproduct enkel te aanvaarden wanneer het voor 100% voldoet aan de eigen, strenge kwaliteitseisen, gaat Cavalier ook in de toekomst verder op de ingeslagen weg.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Specificaties voor duurzaam beleid ter implementatie van kwaliteit, voedselveiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Gebouw 1932:

Confiserie, chocolaterie “Cavalier”. Voormalige speculoosfabriek “R.V.H.” (Richard Van Hoorebeke). Fabriek gebouwd naar ontwerp van architect Ch. Sestig in 1932. In 1939 werd naast de fabriek nog een garage bijgebouwd. Oorspronkelijk rechthoekig fabrieksgebouw van acht op acht traveeën, met op de linker hoek een woonhuis, ingeplant tussen twee doodlopende zijstraten, Resedastraat en Violettenstraat. De oorspronkelijke zijgevels rechts en links bewaren nog grotendeels hun oorspronkelijk uitzicht met geaccentueerde travee-indeling met traveenissen, lisenen en gevelbeëindiging. De oorspronkelijke dakconstructie bestaat nog steeds tussen de geïsoleerde dakbedekking en hygiënische binnenbekleding.

Uit: https://inventaris.onroerenderfgoed.be