Uw Gezondheid

Gezoet zonder suikers

In de chocolade die Cavalier beoogt, is geen glucose, kristalsuiker en fructose aanwezig. We houden echter allemaal van zoet en onze smaak vraagt eigenlijk meer zoet dan er in een gezonde voeding wordt aanbevolen. Daarom is Cavalier op zoek gegaan naar alternatieve zoetstoffen om al de goede eigenschappen die cacaobonen bezitten, zoveel mogelijk te behouden en de bittere cacao op een gezonde manier op smaak te brengen. Een goede keuze maken uit het grote assortiment van zoetstoffen is dus van het grootste belang. Zoetstoffen verschillen in tal van factoren, namelijk: de zoetkracht, smaak en textuur, de energieafgifte, hun effect op het bloedsuikergehalte en het effect op het organisme (vb. geen tandbederf).

De ene zoetstof is de andere niet

Zoetstoffen kunnen we bovendien opdelen in twee verschillende groepen namelijk de intensieve zoetstoffen (leveren geen of verwaarloosbare hoeveelheid energie en hebben geen invloed op het bloedsuikergehalte) en de extensieve zoetstoffen (vaak van natuurlijke oorsprong en leveren meestal weinig energie en hebben een geringe invloed op het bloedsuikergehalte, bovendien bezitten ze een zoetkracht die ongeveer gelijk is aan die van suiker).

Cavalier heeft gekozen voor intensieve zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, uit Stevia. Ondermeer omdat het lekker smaakt in chocolade, volkomen gezond is en geen schadelijke invloed heeft op de tanden.

Bovendien zoeken de eigen diëtisten, de voedingsingenieurs en chocolatiers, ondersteund door de Universiteiten van Gent & Leuven en de KAHO Gent, voortdurend naar verdere optimalisatie van de producten, zowel op het gebied van smaak als van gezondheid.